קוקו משוגע על בישול - בלוגים על אוכל 
בלוגים על אוכל


עוגת בראוני שוקולד, גבינה וחמאת בוטנים (עוגיו.נט, 24.6.2017)
כבר לא צריך לבחור אם להכין עוגת גבינה או עוגת שוקולד! קבלו מתכון קל וטעים לעוגת בראוני שוקולדית ועשירה במיוחד עם תוספת גבינה וחמאת בוטנים שהופכת אותה ליפהפיה אמיתית במראה שיש מהפנט. לתוספת רושם ציפיתי את העוגה גם בקרם שוקולד מריר, אבל היא עשירה מאוד גם ללא הציפוי...
לפוסט המלא
עוגת שוקולד טבעונית (פצפוצים, 22.6.2017)
אם תשאלו אותי, אז אחת הסיבות שהמתכון לעוגיות השוקולד צ'יפס הטבעוניות הוא כה פופולרי, [מעבר לעובדה שהן קלות ומהירות ואובבייסלי, מוי טעימות (לא סתם הן ה-go to שלי)] היא שאין בו מצרכים מיוחדים או איזוטריים או שבעיקר טבעוניים משתמשים, ואפילו לא מצרכים עם מקדם הרתעה גבוה,...
לפוסט המלא
פאי שוקולד ודובדבנים טבעוני (עוגיו.נט, 22.6.2017)
למרות שיש אינפלציית מתכונים טבעוניים בבלוג, לא הפכתי לטבעונית. אמנם אני משתדלת לצמצם את צריכת המוצרים מהחי באופן כללי, אבל בשורה התחתונה האמת היא שאני פשוט אוהבת אתגרי אפייה מהסוג הזה. ההגבלה של שימוש במוצרי חלב וביצים אמנם קצת מקשה לכאורה על הכנת עוגות, אבל אני מתייחסת...
לפוסט המלא
גלידת שומשום שחור וקצח לריענון הקיץ עם טעמים חדשים ולא שגרתיים (מה יש לאכול, 22.6.2017)
אני לא יודע אם זה למזלי או לרעתי שחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית נמצאת כמה דקות נסיעה מהבית שלי. מצד אחד, זה קרוב ונגיש וכל פעם שחסר תבלין אפשר לקפוץ לשם, מצד שני, זה קרוב ונגיש ואפשר פשוט לקפוץ לשם. לפעמים אני נוסע כדי לקנות תבלין ספציפי (כבר סיפרתי על השום...
לפוסט המלא
סלט שומר וזעתר (השף הדיגיטלי - בישול על קצה המזלג, 21.6.2017)
השומר הוא אחד מירקות החורף הטעימים שישנם. ניתן להוסיף גרגירים עדינים של אניס לסלטים או להעניק תוספת טעם לאנטיפסטו של ירקות טריים, במיוחד כאשר מגישים עם שמן זית חדש. שיא העונה הוא ממש בסוף החורף ובתחילת האביב.מרכיבים1 שומר טריצרור זעתרשמן זיתלימוןמלח אטלאנטיהוראות...
לפוסט המלא
טירמיסו (תיק אוכל, 21.6.2017)
למדתי שיש רעש ענק בתוך שתיקה, למדתי לאהוב, לאהוב את הקפה של הבוקר, את הזריחה, את הרגע שמתעוררים כדי לעשות משהו שממש אוהבים.למדתי להילחם, להילחם על מה שחשוב, להילחם על עצמי.למדתי שלא חשוב מה קורה לנו בחיים, צריך להיאחז במחשבה שרק טוב יצא מזה, למדתי להעריך את האנשים...
לפוסט המלא
עוגת מוס מנוקדת של קוקוס ומשמשים (פיית העוגיות, 20.6.2017)
הקיץ הגיע, ואיתו גם עונת המשמשים שנמצאת עכשיו בשיאה,הפרי הכתום והחמצמץ שאנחנו כל כךךךךך מחכים לו כל השנה.כל כך מחכים, שעם הגיעו למדפים מתחילה טרפת שלמה של עוגות, פאי וריבות משמשים, מהר לפני שייגמר.הציפייה לעונת המשמש כל כך גדולה, שאפילו הושאלה לביטוי "בוקרה פי אל...
לפוסט המלא
עוגיות טייגרנאטס- קנמון (מה יש לְצהריים?, 20.6.2017)
עוגיות פשוטות וטעימות שיכולות להמתין זמן מה במקרר.אפשר לחמם אותן או לאכול קרותחומריםכוס קמח טייגרנאטס100 גרם חמאה חתוכה לקוביותכף קנמון (אפשר גם הל וג'ינג'ר טחונים)1/2 כפית אבקת אפייהכפית מייפלכף תמצית וניל*** אפשר לבדוק גם איך יתנהג עם ביצהאופן ההכנהבמעבד מזון...
לפוסט המלא
עוגת שוקולד טבעונית (עוגיו.נט, 19.6.2017)
האמת היא שכבר הרבה זמן ביקשו ממני מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ליום הולדת. בלי ביצים ובלי חלב, אבל אחת שממש קל להכין וקל לקחת לימי הולדת בגן או סתם להפתיע מישהו טבעוני בעוגה שווה וטעימה. אני מוכרחה להודות שעוגת שוקולד עם סוכריות היא לחלוטין העוגה המועדפת עלי גם היום באופן...
לפוסט המלא
עוגת משמשים הפוכה (מתוקים שלי, 19.6.2017)
יש לי וידוי קטן. אני יודעת שהוא עלול להרוס לי את הדימוי שאני מתחזקת במשך שנים ובאדיקות של בלוגרית אוכל, לא בררנית, פתוחה לטעמים חדשים, חופשייה וזורמת באופן כללי (תנו לי רגע לעוף על עצמי)… אבל איך אני אגיד את זה ככה בעדינות שלא ייהרס לי במחי מקלדת המוניטין...
לפוסט המלא
עוגת משמשים הפוכה (מתוקים שלי, 19.6.2017)
יש לי וידוי קטן. אני יודעת שהוא עלול להרוס לי את הדימוי שאני מתחזקת במשך שנים ובאדיקות של בלוגרית אוכל, לא בררנית, פתוחה לטעמים חדשים, חופשייה וזורמת באופן כללי (תנו לי רגע לעוף על עצמי)… אבל איך אני אגיד את זה ככה בעדינות שלא ייהרס לי במחי מקלדת המוניטין...
לפוסט המלא
קטשופ דובדבנים מעולה (מה יש לאכול, 19.6.2017)
יש בלוגרים שיקנו תות שדה במחיר של 500 ש"ח לק"ג רק כדי להכין ריבה ולפרסם פוסט ביום הראשון בו מופיעים התותים בשווקים. יש שיכינו עוגת משמשים ביום שהחקלאי קטף את המשמשים הראשונים במטע. אני לעומת זאת, מסוגל לפרסם מתכון של קטשופ דובדבנים אחרי שקניתי את הדובדנים...
לפוסט המלא
פסטה תנאי שדה (השף הדיגיטלי - בישול על קצה המזלג, 19.6.2017)
לצורך השלמת אנרגיה לאורך המסלול (שביל ישראל ) בחרנו בפתרון קלאסי - פסטה. האתגר מחד היה להרים משהו טעים אך יחד עם זאת שיהיה מיוחד ואולי שיכלול תבלין או מרכיב שפגשנו בדרך.הנה ההוכחה שבתנאי שטח אפשר להרים משהו אחר. לארבע מנות: צלפים (נאספו כשמונה צלפים קטנים -...
לפוסט המלא
עוגת פקאן ומייפל של נייג'לה (פיית העוגיות, 18.6.2017)
כשהייתי קטנה, העוגה הכי פופולרית שנאפתה אצלנו בכל פעם כשאורחים הגיעו בדקה התשעים,נקראה "עוגה לקפה". המתכון לעוגה האהובה שהיה נפוץ בבתים רבים באותה התקופה, היה לקוח מספרה האלמותי של רות סירקיס "מהמטבח באהבה", אותו קיבלה אמי במתנה בתוספת הקדשה...
לפוסט המלא
לביבות קישואים ללא גלוטן, עם קמח טייגרנאטס (מה יש לְצהריים?, 18.6.2017)
הכנתי כמות מהלביבות האלה.ילד מספר 4 אכל 3-4 מייד כשהן היו חמות ומוכנות (טוב, גמני...).את השאר שמרתי במקרר, עד שיגיעו כל היתר.ילדה מספר 3 נהנתה מהן כ"כ אחרי חימום- 'אמא, זה כל כך טעים!!! אני רוצה שתכיני עוד כאלה' (אח, הנחת)ילד מספר 2 לא אוהב דברים כאלה, אז לא ניסיתי...
לפוסט המלא
ארוחת בוקר איטלקית: פריטטה ירוקה ואוורירית (שביתה איטלקית, 17.6.2017)
לפני מספר שנים כתבתי עבור חברה מסחרית מספר כתבות ומתכונים שנועדו להרכיב ארוחות ערב משפחתיות, להדגיש את חשיבותן לתא המשפחתי. על אף שאני יודע שגם אנחנו בתור משפחה נהגנו לאכול יחד בערבים, אין לי יותר מדי זכרונות כאלו. אלו שאני זוכר, בצורה מאוד ברורה, הן ארוחות הבוקר של...
לפוסט המלא
עוגת שוקולד לבן, קפה ופיסטוק (עוגיו.נט, 17.6.2017)
יום ההולדת של נמרוד אמנם נחגג כבר לפני קרוב לחודשיים, אבל לא יכולתי שלא לשתף אתכם בעוגה שהכנתי לו השנה, על אף שעבר די הרבה זמן מאז. בגלל שנמרוד כל כך אוהב קפה ופיסטוק, הלכתי על עוגה שמשלבת בין השניים וחיזקתי אותה עם תוספת של שוקולד לבן. בסיס ביסקוויטים ופיסטוקים פריך...
לפוסט המלא
סלט ניסואז עם טונה אדומה טרייה שגם הילדים מתים עליו. (מה יש לאכול, 16.6.2017)
סלט ניסואז עם טונה אדומה טרייה, כמו סלט ניסואז שעושים עם טונה מקופסת שימורים זה סלט שאפשר לעגל בו פינות או שאם כבר משקיעים, בעיקר אם אתם מכינה סלט ניסואז עם טונה טרייה, אז בואו נעשה את זה כמו שצריך. בסך הכל נסעתי ביום שישי בבוקר לחנות כלי הבית של צוקר כדי לקנות גסטרונום...
לפוסט המלא
מאפינס בננה- שוקולד צ'יפס עם קמח טייגרנאטס (מה יש לְצהריים?, 15.6.2017)
מאפינס טעימים וקלים להכנה, ללא קמח חיטה, על בסיס קמח טייגרנאטסיכולים להיות קינוח נפלא, מתאימים לילדים, לנמנעים מגלוטן, לפליאו.אפשר לאכול עם חמאה או גבינת שמנת.אפשר לשחק עם כמות הממתיק לפי הטעם.אפשר גם להחליף את השוקולד צ'יפס בחמוציות/ צימוקים/ אגוזים ועוד.אפשר להחליף את...
לפוסט המלא
מאפינס שוקולד צ'יפס, קפה ונוגט (עוגיו.נט, 14.6.2017)
בכל פעם שיש לי אורחים בהתראה קצרה אני מכינה מאפינס. זהו אחד המאפים הקלים ביותר להכנה שיש, עם זמן אפייה קצר, ובתוך פחות משעה של עבודה (כולל אפייה) מתקבלים בכל פעם מחדש מאפים ריחניים רכים ונפלאים לאירוח. המאפינס הבאים משלבים שוקולד, קפה ונוגט. מכינים אותם בערבוב מהיר...
לפוסט המלא
לחם אנטיפסטי (תיק אוכל, 14.6.2017)
אנחנו בוחרים איך לחיות , אנחנו בוחרים את מי לאהוב, אנחנו בוחרים כמה אנחנו מוכנים להילחם ואנחנו בוחרים לפעמים גם שלא.כל יום מחדש אנחנו בוחרים, כל יום מחדש מחליטים שהיום נעשה את הבחירות הנכונות ובסופו של יום אנחנו הולכים לישון עם אותן החלטות, או חרטות.החיים יכולים...
לפוסט המלא
עוגת בלונדיז, טראפלס שוקולד לבן ומוס שוקולד מריר (פיית העוגיות, 14.6.2017)
טוענים שסוג השוקולד שכל אדם אוהב במיוחד, יכול להעיד במשהו על אופיו.אומרים שחובבי שוקולד חלב הם ילדים בנפשם וחובבי נוסטלגיה,שגרגרני שוקולד לבן נוטים להיות אנשים חברותיים, שנונים ואף רגישים,ושאוהבי שוקולד מריר משובח הם מביני עניין, חדים ושקולים. אז אומרים.אבל אני, אני...
לפוסט המלא
חביטייגנאטס (מה יש לְצהריים?, 14.6.2017)
זוהי חביתה המשודרגת בקמח טייגרנאטס, מה שהופך אותה ליציבה יותר ומתאימה להכנת מעין לאפה/ פיתה הניתנת לגלגול ביחד עם עוד דברים בתוכה.אפשר להכין ממנה מעין מצע הדומה לפיצה ועוד ועוד- הרעיונות יכולים להיות מגוונים ביותר, כיד הדמיוןחומרים2 ביצים1 כף קמח טייגרנאטסתבלינים...
לפוסט המלא
עוגת ספרינקלז (Morcake, 13.6.2017)
אני חושבת שכבר כתבתי את זה פעם, אבל מעולם לא הייתי ילדה כזו שחלמה על החתונה שלה. לא ידעתי איך השמלה תיראה. לא היה לי ויז'ן לעיצוב. כשהגיעו ההצעה והטבעת, והתחלנו לתכנן את החתונה, היו כמה דברים שהיו חשובים לי: רציתי נעליים צהובות. התעקשתי על עמדת...
לפוסט המלא
ממרח טחינה גזר ותבשיל חומוס ועלי גפן (מתכוניישן, 12.6.2017)
יום אחרי חופשת פסח אני יושבת בבית קפה בכרכור עם נעמה, חברת הנפש החדשה שלי כאן, מרגישה מצד אחד את תחושת הריחוף שהילדים נמצאים סוף סוף במסגרות ויש לי קצת זמן לעצמי ומצד שני מרגישה שהפסח הזה ניפח אותי ועשה לי יציקה בבטן ורק בא לי לשכב על הגב כמו גוש בטון. ״בא לי לעשות...
לפוסט המלא
ארטיק יוגורט ומלון (עוגיו.נט, 12.6.2017)
בימי הקיץ אפשר לומר שאני די מכורה לארטיקים. לא אגזים ואומר שאני לחלוטין מסוגלת לאכול 3-4 ארטיקים ביום בלי למצמץ בכלל, בעיקר כדי לצנן את הגוף, אבל גם כי זה קינוח מושלם לטעמי כשחם כל כך. התחלתי להכין ארטיקים ביתיים לפני כמה שנים, עוד כשראיתי את הארטיקים המהממים והצבעוניים...
לפוסט המלא
עוף בעגבניות, זיתים ורוזמרין (ביסים, 11.6.2017)
אלוהי המזונות והבופה נדיבים אלי. הם סידרו לי רחוב קטן לגור בו: לשכן שממול יש קייטרינג, לשכנה שמעליו היה פעם אחד. בין הוצאת פחים, כלבים והסעות ילדים אנחנו מפטפטים על אוכל- זורקים טיפ או שניים, מדסקסים משהו שהכנו ויצא ממש … להמשיך לקרוא ←
לפוסט המלא
מתכון קל ומהיר לפסטה חריפה וכועסת: פנה ארביאטה (שביתה איטלקית, 11.6.2017)
לאור החיבה העזה שאני רוחש למשפחת המאכלים שנקראת "פסטה" קשה לי לחשוב על פסטה כועסת. אבל זה בדיוק מה שהרוטב הזה – ארביאטה – עושה לפסטה, הוא הופך אותה לחריפה וכועסת. ההסבר לכך מאוד פשוט, משמעות המילה ארביאטה באיטלקית היא "כועס" ובמקרה שלנו...
לפוסט המלא
פשטידה דיאטטית של כרישה, בצל ופטריות עם זרעי שומר ותבלינים (מה יש לאכול, 11.6.2017)
רגע. אל תיבהלו. שמעתם פשטידה דיאטטית וברחתם? חכו שניה. אפשר בשניה אחת להפוך את הפשטידה הזאת לשיא השחיתות, אבל גם למי שהחליט שהגיע הזמן להוריד את העודפים אחרי כמעט חודש שלם שהוא אכל רק במסעדות, מותר לאכול אוכל טעים ופחות משמין. כן. חודש שלם במהלכו מישהו היה שלוש פעמים...
לפוסט המלא
טייגרנאטס- פקעות אגוז נמרי (מה יש לְצהריים?, 11.6.2017)
לפני כמה חודשים הצגתי פה לראשונה את פקעות האגוז הנמרי- הטייגרנאטס בפוסט על הגרנולה שהכנתי מהן.בפוסט הזה ברצוני לתת יותר מידע וגם לשתף היכן אפשר למצוא את קמח הטייגרנאטס, כדי שתוכלו, אם תרצו, להכניסו למטבח באופן שגרתיבמפתיע, ה"אגוז נמרי" (טייגר נאטס) אינו סוג של אגוז, אלא...
לפוסט המלא
עוגת משמשים ומרציפן (עוגיו.נט, 10.6.2017)
רק בשנה האחרונה התחלתי לאהוב מרציפן. אני חושבת שסוף-סוף גיליתי שזה בעצם טעים רק כשטעמתי מרציפן באמת שווה, וגם – אף על פי שזה באמת לא עניין של גיל – אני מרגישה שהתבגרתי. קצת כמו שהתחלתי לאהוב סודה לפני כמה שנים. מאז שלמדתי לאהוב את ממתק השקדים הנהדר הזה, אני אוהבת לשלב...
לפוסט המלא
פודינג צ'יה או – ארוחת הבוקר שאתם חייבים להתחיל להכין (טעים! בלוג אוכל, 10.6.2017)
אני רוצה לספר לכם על האובססיה החדשה שלי. כבר הרבה זמן שאני מחפשת ארוחת בוקר חדשה. כזאת שיהיה לי כיף לאכול, שתהיה בריאה והכי חשוב – שלא תגזול ממני יותר מדי זמן, שאין לי, בבוקר. ואז נכנס לחיי פודינג צ'יה והוא באמת אחד מהמתכונים הקטנים והגאוניים שאי אפשר לחיות בלעדיהם....
לפוסט המלא
כדורי אנרגיה טייגרנאטס שוקולדיים (מה יש לְצהריים?, 9.6.2017)
מי שעוקב אחרי הבלוג מכיר כבר את חיבתי לכדורי אנרגיה למיניהם (ובכלל למאכלים עגולים קטנים, כמו קציצות למשל).אני אוהבת להכין כמות של כדורי אנרגיה ולשמור במקרר.הם יכולים לשמש קינוח, ארוחה בפני עצמה, משהו להביא לאירוח או להעניק לחברה שילדה.כדורי האנרגיה האלה הם סופר...
לפוסט המלא
קראמבל ענבים וקינמון טבעוני (עוגיו.נט, 8.6.2017)
האמת היא שהכרתי את שקמה רק לפני כמה חודשים, אבל כשקבענו להיפגש היתה לי תחושה שיהיה בינינו חיבור טוב ושיהיה כיף לאפות יחד קינוחים טבעוניים. היא חזרה לארץ לפני שנה וקצת אחרי שנים ארוכות מעבר לים ופתחה בלוג טבעוני יפהפה, צבעוני ומעורר תיאבון שיצא לי להכיר עוד כשהיה ממש...
לפוסט המלא
פלפלים במילוי גבינת עיזים ואנשובי (השף הדיגיטלי - בישול על קצה המזלג, 6.6.2017)
את האנטי פסטי העשיר והחזק הזה במאופיין בטעמי גבינת העיזים, ניתן להגיש כמנת פתיחה צבעונית ומיוחדת.הנסיון הראשון בוצע במהלך רכיבת האופניים האחרונה באזור הרי אילת. התוצאות מפתיעות , גם בתנאי שדה - בישול שטח. המרכיבים:שישה פלפלים אדומים וצהוביםמאה גרם גבינת עיזים...
לפוסט המלא
הקוקטייל המושלם לקיץ: איך מכינים נגרוני (שביתה איטלקית, 5.6.2017)
בדיוק כמו באוכל, גם בכל הקשור לשתיית אלכוהול הטעם שלי התפתח – ויש מי שיאמרו השתבח – עם השנים. תחילת הדרך לא היתה מזהירה והיה ברור שמתחליף טקילה זול (Tehila זעקה אלינו התווית) אפשר כמובן רק להשתפר. בשנתיים האחרונות, ובאיחור ניכר, גילינו הצדיקה ואני את...
לפוסט המלא
פאי דובדבנים, פיסטוק ובזיליקום (עוגיו.נט, 5.6.2017)
פרי הקיץ האהוב עלי ביותר הוא ללא צל של ספק דובדבנים. שימו לפני קערה ענקית של דובדבנים ומבלי שבכלל תשימו לב היא תיעלם חיש קל. זה הפרי האולטימטיבי לנשנוש עבורי ובזכות המראה היפהפה שלו הוא גם מושלם לקינוחי קיץ. הפאי הבא משלב דובדבנים טריים, פיסטוק ובזיליקום. הוא רענן,...
לפוסט המלא
לאכול חומוס בבולוניה (חומוס להמונים, 3.6.2017)
איזה משוגע מחפש חומוסייה בבירת האוכל של צפון...
לפוסט המלא
מאפינס אוכמניות של סטארבקס (עוגיו.נט, 3.6.2017)
אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות במסגרת העבודה שלי זה לאפות יחד עם חברים. חבריי הקרובים יודעים שאם הם צריכים להכין עוגה אני בשמחה אעזור ואכין יחד איתם אם רק יחפצו בכך – מבחינתי זו הזדמנות מצוינת להיפגש ולדבר, לצד אפייה משותפת שהיא תמיד כיפית ומהנה. כבר כמה חודשים שאני...
לפוסט המלא
פילה מוסר ים עם עגבניות צלויות (מה יש לאכול, 3.6.2017)
מכירים את זה שיש תקופות שכל ארוחת שישי עם המשפחה אוכלים את אותו הדבר? אותו עוף בגריל עם תפוחי אדמה (מה אתם צוחקים? כי זה נכון?) אותו סלט שמכינים לפני הארוחה, אותו הקינוח (אבטיח? גלידה? או שאתם מהמשקיעים בסלט פירות?). לפעמים סתם רוצים לגוון ולהכין משהו שונה. והפלא...
לפוסט המלא
~~ עוגת גבינה קלאסית עם שלל ציפויים טעימים ~~ (Ma Blogeria, 1.6.2017)
צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבללא מספיק יום אחד בשביל לשבוע מהחג הטעים הזה! אז הנה עוגת גבינה קלאסית עם מצרכים שיש בכל ביתעוגת גבינה מחבל אלסז: על בצק פריך נחה לה תערובת של גבינה לבנה מעט קציפתית, אוורירית, גבוה, זהובה ובעלת טעם גבינתי דומיננטית. העוגה מאוד מזכירה את...
לפוסט המלא
טארט קפוא של סורבה אננס, מנגו ופסיפלורה (מתוקים שלי, 29.5.2017)
אז נכון שחג שבועות מתקרב, וכמקובל רובנו חוגגים את החג הלבן עם מאכלי גבינה, אבל שבועות הוא גם חג של ביכורי הארץ, של הפרי והירק, וחלק מאיתנו לא צורכים כלל מוצרי חלב, בין אם זה מבחירה או שלא. הקינוח הבא מיועד עבור כל הנמנעים ממוצרי חלב, אבל גם מגלוטן. מדובר בקינוח קל...
לפוסט המלא
טארט קפוא של סורבה אננס, מנגו ופסיפלורה (מתוקים שלי, 29.5.2017)
אז נכון שחג שבועות מתקרב, וכמקובל רובנו חוגגים את החג הלבן עם מאכלי גבינה, אבל שבועות הוא גם חג של ביכורי הארץ, של הפרי והירק, וחלק מאיתנו לא צורכים כלל מוצרי חלב, בין אם זה מבחירה או שלא. הקינוח הבא מיועד עבור כל הנמנעים ממוצרי חלב, אבל גם מגלוטן. מדובר בקינוח קל...
לפוסט המלא
אומרים לי שישנה מודעה שחוסמת את הצפייה בבלוג (מה יש לְצהריים?, 29.5.2017)
בימים האחרונים פנו אליי כמה ממבקרי הבלוג וסיפרו שכאשר הם נכנסים לבלוג מהמחשב הנייח או הנייד, ישנה מודעה שמשתלטת להם על המסךתודה ליונתן על התמונהחקרתי ובררתי קצת ומסתבר שזה לא כך אצל כולם. אצלי למשל רואים מעולה, ללא המודעה, וישנם עוד הרבה אחרים שהמודעה אינה מופיעה...
לפוסט המלא
מנה שמכינים ברגע: פסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקה (שביתה איטלקית, 28.5.2017)
אין תחליף לרוטב עגבניות טוב, זה הבסיס של לא מעט מטבחים – הוא יכול לשמש אתכם כדי להכין פיצה, כרוטב קלאסי לפסטה. אבל עם כל הכבוד, לפעמים צריך לגוון קצת, גם עם מתכון אהוב. לשחק איתו, לתת לו טוויסט בשביל לא להשתעמם. את המתכון הזה לפסטה ברוטב עגבניות שיכור אני זוכר עוד...
לפוסט המלא
לחם הב-ב-בננות של קוליו (Morcake, 28.5.2017)
שבועות שבועות שבועות. גבינה גבינה גבינה. לא נמאס לכם? אני יודעת שלי נמאס. טוב, אני לא פונקציה -- אתם כבר יודעים שמבחינתי, הדבר הטוב היחיד בחג הזה הוא הפיצות של אבא שלי, כי בגדול.. איך אני אגיד את זה? איכס גבינה. מה? בלוגרית אוכל ששונאת גבינה ומתכחשת...
לפוסט המלא
עוגת גבינה על הגז (בצק אלים, 28.5.2017)
אין לי ברירה אלא להצטרף לטרפת עוגות הגבינה השנה (ועוד יחסית בזמן!), כי בתזמון מופלא שלח לי קורא נאמן פטנט מטריף חדש: עוגת גבינה שמבשלים על הגז בסיר, בלי תנור ובלי אפייה! זה אמיתי! משטחים את הבצק על סיר טפלון קטן, מוזגים מלית (שהיא יותר נוזלית מבדרך כלל), מכסים במכסה...
לפוסט המלא
לחמניות שום רכות יותר מהעננים שאי אפשר להפסיק לאכול (מה יש לאכול, 28.5.2017)
כל מי שאפה לחמניות או לחמים לפחות פעם אחת יודע שיש איזה משהו קסום בתהליך שבו אנו משלבים ארבע חומרי גלם בסיסיים: קמח, מלח, מים ושמרים עם עוד כמה תוספות ומקבלים איזשהו עונג שגורם לנו לאבד את היכולת לשלוט בעצמנו ולהפסיק לאכול ולאכול ולאכול את המאפים. לחמניות שום זאת...
לפוסט המלא
גלידת גבינת עיזים וגרניום ללא מכונת גלידה (מה יש לאכול, 27.5.2017)
נכון. קראתם נכון. גלידת גבינת עיזים וגרניום. אתם חייבים. פשוט חייבים להכין את הדבר הזה. יש שילובי טעמים שנשמעים פשוט לא היגוניים עד שטועמים אותם. כמו למשל גלידת כפיר ליים, גלידת מיסו לבן או גלידת גבינת עיזים וגרניום. את כל הגלידות האלה, אכלתי במסעדה האהובה עליי ביותר...
לפוסט המלא
ברולה פטריות וגבינות‎ (תיק אוכל, 26.5.2017)
זה סופלה השוקולד שלי לגרם למישהו פעם בבוקר לצרוח מאושר זה הקוסקוס של אמא שגורם לאנשים להתיישב עם חיוךזה הלימון הכבוש שלי שגרם למישהו להוציא קולות  עונג תוך כדי נפנוף בידיים.זה עוגות הפיסטוק שלי שגורמות לו לרוץ לתנור.זה ברולה הפטריות של שף יוסי שטרית שגרם לי...
לפוסט המלא
ריבועי גבינה ולוטוס בשלושה גוונים (מתוקים שלי, 25.5.2017)
מאז שממרח הלוטוס הפציע לחיינו כמעט בכל שנה אני מתבקשת ליצור עוגה או קינוח גבינה לחג שישלב את הממרח. כמעט בכל שנה נוצרת היסטריה קלה סביב המתכון. זה התחיל בעוגה שהכנתי לחוברת של לוטוס בשיתוף על השולחן ושפורסמה גם במאקו. העוגה שותפה ברשתות החברתיות אינספור פעמים וזכתה...
לפוסט המלא
ריבועי גבינה ולוטוס בשלושה גוונים (מתוקים שלי, 25.5.2017)
מאז שממרח הלוטוס הפציע לחיינו כמעט בכל שנה אני מתבקשת ליצור עוגה או קינוח גבינה לחג שישלב את הממרח. כמעט בכל שנה נוצרת היסטריה קלה סביב המתכון. זה התחיל בעוגה שהכנתי לחוברת של לוטוס בשיתוף על השולחן ושפורסמה גם במאקו. העוגה שותפה ברשתות החברתיות אינספור פעמים וזכתה...
לפוסט המלא
סלט סלק צלוי עם אפונה ומוצרלה שלא תרצו לפספס (מה יש לאכול, 25.5.2017)
יש איזה סוג של קסם שפעולה פשוטה של הכנסת סלק לבילוי ארוך בתנור חם, בו הסלק עובר איזו סוג של מטרמורפוזה וכמו גולם מכוער שהופך לפרפר יפהפה, גם הסלק עובר כמה תהליכים, בהם הסוכרים מתקרמלים וטעמו של הסלק הופך להיות מתקתק והצבע הסגול שלו הופך להיות לסגול – ארגמני. פעם...
לפוסט המלא
החריף הממכר מנצרת (מתכוניישן, 24.5.2017)
קדחת שבועות פוגשת אותי שנה בתקופה הכי פחות נהנתנית שלי- אני בחודש של ניקוי רעלים שמיועד להסתיים בדיוק בערב חג שבועות. אני מתכננת פוסט שלם בנושא כולל כמה מתכונים אבל אני צריכה לכתוב אותו רק אחרי שאסיים ותהיה לי מעט פרספקטיבה על החוויה. בנתיים אני מוצאת את עצמי מדפדפת...
לפוסט המלא
~~ קיש 4 גבינות עם בצלי מזוגגים בסילאן ~~ (Ma Blogeria, 23.5.2017)
צילום: כועז לביא, סגנון: ענת לבלקוביות מלחם של אתמול, חלה או לחמניות,  יהוו בסיס נפלא לקיש הפיקנטי הזה תיהנו!
לפוסט המלא
עוגת גבינה טים טם Tim Tam (מתוקים שלי, 22.5.2017)
טים טם, החטיף האוסטרלי, הוא לגמרי השטן. אם לכל חטיפי השוקולד והממתקים אני יכולה לעמוד בגבורה מבלי להניד עפעף, עם טים טם אני לגמרי אבודה. החטיף הזה ממכר ברמות הכי קשות, כי הוא פשוט מאוד מאוד טעים. גם אני, כמו רבים, הכרתי אותו לפניי מאה שנה בערך, בטיול של אחרי הצבא...
לפוסט המלא
עוגת גבינה טים טם Tim Tam (מתוקים שלי, 22.5.2017)
טים טם, החטיף האוסטרלי, הוא לגמרי השטן. אם לכל חטיפי השוקולד והממתקים אני יכולה לעמוד בגבורה מבלי להניד עפעף, עם טים טם אני לגמרי אבודה. החטיף הזה ממכר ברמות הכי קשות, כי הוא פשוט מאוד מאוד טעים. גם אני, כמו רבים, הכרתי אותו לפניי מאה שנה בערך, בטיול של אחרי הצבא...
לפוסט המלא
עוגת גבינה ניאוקלאסית (פצפוצים, 22.5.2017)
אם אתם מסתכלים קצת על הויטרינות של הקונדיטוריות בארץ [שאם נהיה קטנוניים הן מצרך נדיר, אבל נו מילא], תוכלו לזהות 2 סוגים של עוגת גבינה: אפויה וקרה. שהן כמעט תמיד הנושא של המשפט השני אחרי שמתחילים לדבר על עוגת גבינה. אבל, בין האפויה עם הקרום השחום לקרה הצחורה...
לפוסט המלא
מרתון וינה (השף הדיגיטלי - בישול על קצה המזלג, 22.5.2017)
"The more you look, the more you see”― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle Maintenanceשנה חלפה.שנת למידה נוספת.שחייה במים פתוחים, רכיבות שטח ובהמשך טריאתלון אולימפי ראשון.לרוץ לבד,המרחקים גדלים להם לאיטם. מתמלא הלב ומשתוקק.מרתון בוסטון אמנם היה...
לפוסט המלא
עוגת גבינה ותפוחים לשבועות ב-10 דקות (שביתה איטלקית, 20.5.2017)
תמיד אהבתי את שבועות בתור חג, גם בתור ילד. אני לא יודע לשים את האצבע על הסיבה המדויקת, אבל הוא כן זכור לי לטובה. אני יכול לחשוב על כמה מהן – הבלינצ'סים המעולים שאבא שלי מכין, שלפעמים צריך להזכיר לי להשאיר קצת מהם גם לאורחים האחרים; הזיכרונות מהחגיגות הגדולות...
לפוסט המלא